Mule z trawą cytrynową i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule z trawą cytrynową i bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże oczyść, opłukaj i osusz.

Krok 2

Szalotkę i czosnek posiekaj, trawę pokrój drobno.

Krok 3

Na patelnię ustawioną na dużym ogniu włóż szalotkę i czosnek, trawę cytrynową, wino, sok z limonki i sos rybny.

Krok 4

Dodaj małże, przykryj i smaż 3 minuty.

Krok 5

Małże nie otwarte usuń, dodaj 4 łyżki posiekanej bazylii, sól i pieprz.

Krok 6

Mule wyjmij z muszli i rozdziel na 4 części.

Krok 7

Masło wymieszaj z sosem z patelni i polej nim mule.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej