Filety po brneńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po brneńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

4 łyżki

5 sztuk

4 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz ze skorupek, potnij w plasterki.

Krok 2

Z combra wytnij filety i rozbij je delikatnie tłuczkiem, skrop olejem, oprósz odrobiną posiekanego czosnku, przyprawami i mąką.

Krok 3

Majonez schłodź w lodówce razem z pozostałym posiekanym czosnkiem.

Krok 4

Filety królicze smaż na rozgrzanym grillu przez 20 minut, mięso powinno być miękkie.

Krok 5

Ułóż plasterki jajka na filetach, posmaruj majonezem i zostaw jeszcze na kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po brneńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej