
Składniki
null
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
4 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz ze skorupek, potnij w plasterki.
Krok 2
Z combra wytnij filety i rozbij je delikatnie tłuczkiem, skrop olejem, oprósz odrobiną posiekanego czosnku, przyprawami i mąką.
Krok 3
Majonez schłodź w lodówce razem z pozostałym posiekanym czosnkiem.
Krok 4
Filety królicze smaż na rozgrzanym grillu przez 20 minut, mięso powinno być miękkie.
Krok 5
Ułóż plasterki jajka na filetach, posmaruj majonezem i zostaw jeszcze na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej