
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, cebulę i paprykę pokrój w grubą kostkę, a boczek na mniejsze kawałki. Jeśli chcesz, by danie było lżejsze, boczek możesz zastąpić cukinią.

Krok 2
Dużą saszetkę przyprawy Fix Knorr wymieszaj z olejem i zamarynuj mięso. Kawałki mięsa nabijaj na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami.

Krok 3
Szaszłyki obsmaż na patelni z obu stron, a następnie piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 240 °C.

Krok 4
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem. Podawaj z szaszłykami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki à la kebab
Apetyczne kąski soczystego mięsa marynuj w charakterystycznych dla kuchni tureckiej ziołach i przyprawach, nadziej na patyczki z ulubionymi warzywami i kawałkami wędzonego boczku, i grilluj. Podawaj z sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Szaszłyki wymyślili ponoć Tatarzy krymscy. Ze względu na to, że przemieszczali się z miejsca na miejsce, nie mieli czasu na skomplikowane, kulinarne wyczyny. Gdy przyszło im więc przygotować obiad, robili szaszłyki – czyli nadziewali mięso na szable i opiekali nad ogniem. Ile w tym prawdy? Nie wiadomo. Jedno jest jednak pewne – sukces dobrze przyrządzonych szaszłyków tkwi w odpowiedniej marynacie. Jeśli nie chcesz, by mięso było suche, dodaj do marynaty odrobinę oleju. Szaszłyki à la kebab przygotować możesz nawet wtedy, gdy pogoda nie sprzyja grillowaniu – podsmaż je na patelni i włóż do piekarnika.