
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę o boku 2 cm, a kiełbasę w grubsze plasterki.

Krok 2
Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na pół.

Krok 3
Nakłuwaj wszystkie składniki na patyczki szaszłykowe. Zacznij od kurczaka, potem nakładaj kolejno cebulę, kiełbasę i pieczarki.

Krok 4
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Krok 5
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do tego dania doskonale pasuje świeża sałata.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą
Aromatyczne szaszłyki z delikatnego kurczaka i wędzonej kiełbasy to idealna potrawa dla miłośników mięsa. Zrobisz je błyskawicznie piekąc na grillu, grillowej patelni lub w piekarniku. Do ich przygotowania oprócz kurczaka i kiełbasy potrzebujesz cebuli i pieczarek, ale świetnie nadadzą się także kolorowe papryki lub cukinia. Kwintesencja ich doskonałego smaku tkwi w aromatycznej marynacie, którą przyrządzisz z przyprawy Knorr z dodatkiem gorczycy, kolendry oraz oleju. Gotowe szaszłyki podawaj w towarzystwie chrupiącej, zielonej sałaty. Możesz również wzbogacić ich smak swoim ulubionym sosem, np. kremowym jogurtowym, pomidorowym z lekko pikantną nutą lub zaserwować je po staropolsku z ostrym chrzanem. Do tego świeży chleb lub bagietka i uczta gotowa!