Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

332 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę o boku 2 cm, a kiełbasę w grubsze plasterki.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na pół.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Nakłuwaj wszystkie składniki na patyczki szaszłykowe. Zacznij od kurczaka, potem nakładaj kolejno cebulę, kiełbasę i pieczarki.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do tego dania doskonale pasuje świeża sałata.

Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Jolanta  Szczybura

    Jolanta Szczybura , 01.05.2020

    Wygląd apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Małyszko

    Anna Małyszko , 28.04.2016

    Oj sprawdza się

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą

Aromatyczne szaszłyki z delikatnego kurczaka i wędzonej kiełbasy to idealna potrawa dla miłośników mięsa. Zrobisz je błyskawicznie piekąc na grillu, grillowej patelni lub w piekarniku. Do ich przygotowania oprócz kurczaka i kiełbasy potrzebujesz cebuli i pieczarek, ale świetnie nadadzą się także kolorowe papryki lub cukinia. Kwintesencja ich doskonałego smaku tkwi w aromatycznej marynacie, którą przyrządzisz z przyprawy Knorr z dodatkiem gorczycy, kolendry oraz oleju. Gotowe szaszłyki podawaj w towarzystwie chrupiącej, zielonej sałaty. Możesz również wzbogacić ich smak swoim ulubionym sosem, np. kremowym jogurtowym, pomidorowym z lekko pikantną nutą lub zaserwować je po staropolsku z ostrym chrzanem. Do tego świeży chleb lub bagietka i uczta gotowa!