
Składniki
400 gramów
1 łyżka
4 plastry
100 mililitrów
1 opakowanie
200 gramów
4 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przekrój wzdłuż na pół. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 2
Piersi obsmaż z obu stron, nałóż na nie po plastrze sera i ananasa.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietaną, wlej na patelnię i gotuj pod przykryciem 5 minut, mieszając co jakiś czas. Kurczaka podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka po alpejsku
Soczyste piersi z kurczaka zapiecz na patelni z plastrami ananasa i żółtego sera, a gdy nabiorą rumieńców, zalej je aksamitnym, serowo-brokułowym sosem. Piersi z kurczaka po alpejsku to finezyjne danie dziecinnie proste w przyrządzeniu. Warto je przetestować, gdyż kurczak i ananas tworzą duet, który zawsze zachwyca dobrym smakiem. Jeśli chcesz temu związkowi nadać odrobinę pikanterii, dopraw delikatne mięso drobiowe mieszanką aromatycznych przypraw. Pierś z kurczaka serwuj z chrupiącymi łódeczkami ziemniaczanymi. Przygotowuje się je w bardzo prosty sposób. Kilogram ziemniaków w mundurkach gotuj około 25-30 minut. Gdy przestygną, pokrój je wzdłuż na ósemki i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, posyp tymiankiem i piecz około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni.