Pierś z kurczaka po alpejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka po alpejsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
2310 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

537 osób wydrukowało

Pobierz pdf

976 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

4 plastry

100 mililitrów

1 opakowanie

200 gramów

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrój wzdłuż na pół. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Pierś z kurczaka po alpejsku - Krok 1

Krok 2

Piersi obsmaż z obu stron, nałóż na nie po plastrze sera i ananasa.

Pierś z kurczaka po alpejsku - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietaną, wlej na patelnię i gotuj pod przykryciem 5 minut, mieszając co jakiś czas. Kurczaka podawaj z ryżem.

Pierś z kurczaka po alpejsku - Krok 3
8

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 10.02.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iz Sob

    Iz Sob , 01.01.2017

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iza zel

    iza zel , 14.04.2016

    szybkie i dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmar Olympia Perdiva

    Dagmar Olympia Perdiva , 02.03.2016

    Co w tym jest alpejskiego??? Ananas?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Bartoszewski

    Waldemar Bartoszewski , 02.03.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Golebiewska

    Barbara Golebiewska , 10.01.2016

    Palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Golebiewska

    Barbara Golebiewska , 10.01.2016

    Palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Jeziorowska

    Martyna Jeziorowska , 24.07.2015

    przepyszne i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka po alpejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kurczaka po alpejskuPierś z kurczaka po alpejsku

Soczyste piersi z kurczaka zapiecz na patelni z plastrami ananasa i żółtego sera, a gdy nabiorą rumieńców, zalej je aksamitnym, serowo-brokułowym sosem. Piersi z kurczaka po alpejsku to finezyjne danie dziecinnie proste w przyrządzeniu. Warto je przetestować, gdyż kurczak i ananas tworzą duet, który zawsze zachwyca dobrym smakiem. Jeśli chcesz temu związkowi nadać odrobinę pikanterii, dopraw delikatne mięso drobiowe mieszanką aromatycznych przypraw. Pierś z kurczaka serwuj z chrupiącymi łódeczkami ziemniaczanymi. Przygotowuje się je w bardzo prosty sposób. Kilogram ziemniaków w mundurkach gotuj około 25-30 minut. Gdy przestygną, pokrój je wzdłuż na ósemki i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, posyp tymiankiem i piecz około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni.