Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem - VIDEO
łatwe
10600 osób zapisało
Składniki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
120 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 łyżka
4 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Smaż mięso na patelni ok. 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 4
W tym czasie porwij sałatę lodową i wrzuć do dużej miski. Cebulę, ser, ogórki i kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.

Krok 5
W drugiej misce wymieszaj majonez z ketchupem, wodą, chrzanem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6
Usmażone piersi z kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 7
Teraz połącz wszystkie składniki z sosem, mięsem i posiekaną natką pietruszki. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem - VIDEO
Czego tutaj nie ma!? Soczysty grillowany kurczak, kawałki kiełbasy, ogórki konserwowe, ser żółty, cebula i sałata, a wszystko to skąpane w sałatkowym sosie czosnkowym zrobionym z ketchupu, majonezu i chrzanu. Sałatka „Drwala” to danie na bogato i, jak nazwa wskazuje, konkretny posiłek, w sam raz na obiad lub kolację nie tylko dla rosłych drwali. To smakowita potrawa, którą przygotujesz w kilkanaście minut.
Dla kogo?
Sałatka „Drwala” to idealna propozycja dla miłośników solidnych posiłków, którzy jednak nie mają ochoty lub czasu na wielogodzinne marynowanie mięsnych porcji i regularne doglądanie potrawy podczas jej obróbki termicznej. Mimo użycia różnorodnych składników, sałatka „Drwala” z kurczakiem nie jest skomplikowanym daniem.
Na jaką okazję?
To zdecydowanie coś więcej niż tylko przekąska! Sałatka „Drwala” z soczystym kurczakiem jest przysmakiem, który śmiało może pojawić się na stole w roli dania głównego podczas obiadu albo kolacji. Zwłaszcza jeśli w ciągu zabieganego dnia nie było czasu na spokojny posiłek.
Czy wiesz, że?
Sałatka „Drwala” z kurczakiem to przepis, który daje także możliwość dalszego rozbudowywania listy składników, chociażby o kukurydzę, fasolę z puszki, pokrojoną w grubą kostkę paprykę lub pomidory. Możesz do niej dodać wszystko, co lubisz.
Dla urozmaicenia:
Bogatą w składniki sałatę „Drwala” podawać należy ze słusznej wielkości pajdą chleba lub z kawałkiem bagietki.