pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
średnie
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
40 dekagramów
4 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
piersi z kurczaka podzielić na pół jak do kotletów. gdy są Za grube delikatnie rozbić tłuczkiem. ułożyć je na blaszce, doprawić według uznania. surowe pieczarki zetrzeć na tartce , dodać do nich trochę wegety i pieprzu. ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
Krok 2
na doprawione piersi rozsmarowujemy masło, na to kładziemy dość sporo startych surowych pieczarek i ser żółty. zapiekamy aż ser się roztopi i podpiecze:) pycha:D
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej