
Składniki
1 sztuka
15 sztuk
100 mililitrów
100 mililitrów
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Wymieszaj również ocet z oliwą, po czym dodaj wrzący rosół, intensywnie przy tym mieszając.

Krok 3
Rozgnieć pieprz na desce płaską stroną noża i połącz z sosem (im drobniejsze ziarna pieprzu, tym ostrzejszy smak sosu).

Krok 4
Na końcu dodaj śmietankę lub jogurt.


Dobra rada:
Gotowy dip jest idealny do mięs z grilla oraz sałatek z dodatkiem chrupiącego boczku, kurczaka lub wędlin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip z zielonego pieprzu
Z jakim dodatkiem najlepiej serwować grillowane mięsa? Spróbuj połączyć je z pikantnym dipem z zielonego pieprzu, a z pewnością będą wyśmienite. Do jego przyrządzenia będziesz również potrzebować słodkiej śmietanki lub gęstego jogurtu naturalnego, dzięki którym sos nabierze kremowej konsystencji. Zacznij od rozpuszczenia we wrzątku wołowej kostki rosołowej – nada ona potrawie wyrazistszy smak. Do bulionu wlej oliwę z oliwek oraz ocet winny, cały czas mieszając zawartość garnka za pomocą trzepaczki. Marynowane ziarna zielonego pieprzu odcedź z zalewy i rozgnieć je płaską stroną noża na desce lub blacie. Dodaj je do sosu, a następnie połącz całość z jogurtem lub śmietanką. Aby urozmaicić powstały dip, połącz go z kawałkiem pokruszonego sera pleśniowego, np. gorgonzoli. Serwuj lekko schłodzony, jako sos do polania steków lub kurczaka z grilla, a także w charakterze dressingu do kanapek i sałatek z chrupiącym bekonem czy wędlinami. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw i dodatków do nich z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.