Sos śmietanowo-cebulowy - przepis do makaronu | Przepisy.pl pixel

Smaczny cebulowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

150 gramów

null

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, zmiel przez maszynkę i podsmaż na roztopionym maśle, do czasu, gdy wyparuje woda.

Krok 2

Z cukru przygotuj karmel.

Krok 3

Następnie wymieszaj do smaku z sosem, dopraw, wymieszaj z śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej