Sos majonezowo – pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

20 dekagramów

0.2 szklanki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Sparz i odciśnij rodzynki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Gdy pieczarki wystygną połącz je z majonezem, śmietaną, ketchupem i sparzonymi rodzynkami.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj natkę pietruszki.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 4

Krok 5

Sos majonezowo – pieczarkowy podawaj do jaj, warzyw, ryżu.

Sos majonezowo – pieczarkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowo – pieczarkowySos majonezowo – pieczarkowy

Oczyść i opłucz pieczarki. Następnie pokrój pieczarki w paski i usmaż, dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.