Sos na zimno do karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos na zimno do karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotowane w wywarze wyciągnij i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je ponownie do wywaru i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Krok 3

Podawaj na zimno do karpia w galarecie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza margherita
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej