Tzatziki z twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tzatziki z twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza margherita
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej