Dip migdałowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip migdałowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały upraż na patelni i utłucz w moździerzu. Czosnek posiekaj.

Dip migdałowy - Krok 1

Krok 2

Pomidory sparz, zdejmij skórkę.

Dip migdałowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj wraz z czosnkiem, migdałami, octem winnym, pieprzem i Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Dip migdałowy - Krok 3

Krok 4

Dodaj stopniowo po łyżeczce oliwy. Schłódź i podawaj.

Dip migdałowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip migdałowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip migdałowyDip migdałowy

Migdały świetnie sprawdzą się zarówno jako dodatek do deserów lodowych czy pieczonych ciast, jak i dań wytrawnych, m.in. sałatek. Dip migdałowy z tego przepisu stanowi wyborne uzupełnienie kanapek, krakersów i wielu innych słonych przekąsek. Jego przyrządzenie rozpocznij od podprażenia obranych migdałów na suchej patelni – dzięki temu nabiorą wyrazistszego smaku i aromatu. Następnie starannie utłucz je w moździerzu i posiekaj ząbek czosnku. Pomidory obierz ze skórek. Najłatwiej będzie, jeśli wykonasz na nich nacięcia i sparzysz przez krótki czas we wrzątku – zewnętrzna warstwa warzyw będzie wtedy łatwo odchodziła od miąższu. Połącz wszystkie składniki. Dodaj ocet winny, świeżo zmielony pieprz i sos sałatkowy czosnkowy. Zmiksuj całość, stopniowo dolewając oliwę. Dip migdałowy jest gotowy do zaserwowania po krótkim schłodzeniu w lodówce. Gotowy dodatek warto udekorować świeżymi ziołami i podprażonymi migdałami. Wypróbuj przepis i podziel się z nami swoją opinią! Do czego zaserwujesz apetyczny dip?