Zapiekanki z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanki z mozarellą

Autor: Aneta S

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę kroimy w plasterki (może być też chleb czy bagietka), posypujemy czosnkiem i koperkiem. Na to kładziemy plasterki pokrojonej mozzarelli. Pomidora wyparzamy, kroimy w plasterki i kładziemy na ser. Wszystko zapiekamy w piekarniku. Czasu nie podaję, bo wystarczy spojrzeć gdy ser się roztopi to można wyciągać :) Proponuję jeść z ketchupem- najlepiej pikantnym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej