Tortino di carciofi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortino di carciofi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

60 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usuń zewnętrzne liście karczochów. Z pozostałych obetnij szpice.

Krok 2

Resztę pokrój w cienkie plastry i włóż do miski z woda i sokiem cytrynowym.

Krok 3

W drugiej misce wymieszaj jajka z oliwą. Dodaj natkę pietruszki i ser. Przypraw.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą.

Krok 5

Karczochy odsącz i wraz z masą jajeczną włóż do naczynia. Posyp bułka tartą.

Krok 6

Piecz 30 minut w temperaturze 160 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortino di carciofi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej