Aloo gobi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo gobi

Autor: Karolina Stasinska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
1 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 ziarna

400 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju przesmażam posiekaną cebulę i dodaję przyprawy i posiekany czosnek, przesmażam.

Krok 2

Dolewam ciut oliwy i/lub odrobinę wody i chwilę podgrzewam aby uwydatnić moc przypraw.

Krok 3

Dodaję pomidory, wodę, dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 4

Podgrzewam, mieszając od czasu do czasu aż warzywa zmiękną. Około 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo gobi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej