
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki.
Krok 3
Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką.
Krok 4
Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki z groszkiem i pieczarkami
Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.