Roladki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz mięso, przekrój wzdłuż na pół i rozbij na kotlety.

Krok 2

Umyj i obierz gruszkę, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. zagotuj wodę z cukrem i gotuj w niej gruszkę ok. 10 min. posłodzonym wrzątkiem i gotuj przez 10 minut. Odcedź.

Krok 3

Na mięsie ułóż gruszkę, posyp serem pleśniowym, zawiń i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Roladki obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Piersi z kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej