Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem
średnie
39 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy startą cukinię i chwile podsmażamy. Mieszamy z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze sera i przesmażoną cukinię. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki nacieramy przyprawą do złotego kurczaka. Smażymy na małym ogniu do ścięcia mięsa, a potem zwiększamy ogień i rumienimy ze wszystkich stron.
Krok 3
Wyciągamy wykałaczki. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej