Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. Rozbić, posypać solą i mielonym pieprzem. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plasterki cukinię i ząbek czosnku. Dodać zioła prowansalskie.

Krok 2

Gdy cukinia zmięknie, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ostudzoną cukinię nałożyć na mięso i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką.

Krok 3

Płatki kukurydziane rozgnieść i wymieszać z zawartością saszetki Chrupery z kurczaka (tylko część z panierką) z dipem serowy. Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na rumiano na oliwie. W czasie smażenia przygotować dip- wymieszać majonez z jogurtem i zawartością saszetki „dip serowy”.

Krok 4

Roladki podawać z sosem i ryżem lub podsmażonymi plasterkami cukinii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej