Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
306 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

375 osób wydrukowało

Pobierz pdf

530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij cienko, oprósz przyprawą Knorr i posmaruj z jednej strony sosem Hellmann's Czosnkowym. Posyp majerankiem.

Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - Krok 1

Krok 2

Ogórki oraz paprykę pokrój w cienkie paski i ułóż na kotletach. Następnie mięso zwiń w roladki.

Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - Krok 2

Krok 3

Roladki ułóż na trzech plastrach boczku, a następnie zwiń je w boczek. Następnie każdą roladkę zawiń w arkusz folii aluminiowej posmarowanej oliwą.

Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - Krok 3

Krok 4

Roladki w folii ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj przez 20 minut przewracając co jakiś czas.

Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - Krok 4

Krok 5

Pomieszaj jogurt z majonezem i roztartym czosnkiem. Gotowe roladki odwiń ostrożnie z folii i pokrój w grube plastry. Podawaj np. z kaszą, sałatą i sosem czosnkowym.

Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Roladki po upieczeniu możesz odwinąć z folii i obsmażyć jeszcze chwile na grillu – boczek będzie rumiany i chrupiący.

30

Opinie o przepisie

  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 20.07.2015

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 20.07.2015

    Magdalena, Lucyna, Halina, Małgorzata, Mariusz, zapraszamy do korzystania z poprawionego przepisu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Przybyła

    Wanda Przybyła , 20.07.2015

    apetycznie to wyglada.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 20.07.2015

    ale ich poskręcało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ziemek Westwalewicz

    Ziemek Westwalewicz , 20.07.2015

    Juz dawno takie robiłem. Wiec z tym postem nie zrobili szału.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Łata

    Jacek Łata , 20.07.2015

    Jak dla mnie super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Rogożyński

    Aleksander Rogożyński , 19.07.2015

    Dzisiaj spędziłem całą godzinę na basenie myśląc, że stracę trochę na wadze. Niestety później wszystko nadrobiłem, a tu jeszcze takie frykasy...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Figurska

    Magdalena Figurska , 19.07.2015

    Ze schabu zrobiły się żeberka. Cuda!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Orszulak

    Jan Orszulak , 19.07.2015

    Szlicznie wygladaja ciekawie jak smakuja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Gasiorowska

    Halina Gasiorowska , 19.07.2015

    Wygladaja apetycznie ....smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Knitter

    Jolanta Knitter , 19.07.2015

    Musze wyprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Wiktorowicz

    Zbigniew Wiktorowicz , 19.07.2015

    Dobre smakowalo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Gmerek

    Paulina Gmerek , 19.07.2015

    kuba nie rób apetytu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Rak

    Eugeniusz Rak , 19.07.2015

    ja poprosze dwa razy!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Klimowska

    Halina Klimowska , 19.07.2015

    roladki czy zeberka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Olszewska

    Lucyna Olszewska , 19.07.2015

    schab czy żeberka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Radomska

    Ewa Radomska , 19.07.2015

    Pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Zembrzycki

    Stanisław Zembrzycki , 19.07.2015

    I jaK się mam odchudzać!? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Bronowski

    Mariusz Bronowski , 19.07.2015

    dodaję jeszcze do środka suszone pomidory w oleju :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 19.07.2015

    Mariusz, dziękujemy za uwagę! Poprawimy to tak szybko jak to możliwe. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriela Moćko

    Gabriela Moćko , 19.07.2015

    Na niedzielny obiad za tydzień jak znalazł :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Regina Zora

    Regina Zora , 19.07.2015

    ha ah no to i u mnie takie przez przypadek są...;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Jabłońska

    Małgorzata Jabłońska , 19.07.2015

    ...czary mary.....ze schabu robią się żeberka !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Białas

    Maria Białas , 19.07.2015

    Lubię takie pyszności pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilia Muminova

    Lilia Muminova , 19.07.2015

    Wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Bronowski

    Mariusz Bronowski , 19.07.2015

    krok 4 chyba nie dotyczy tego przepisu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczekGrillowane roladki ze schabu zawijane w wędzony boczek

Grillowane roladki ze schabu, zawijane w wędzony boczek, są propozycją idealną na przyjęcia. Efektownie prezentują się na talerzu, szczególnie kiedy są dodatkowo udekorowane liśćmi rukoli, jarmużu lub szpinaku. Ich przyrządzenie, wbrew pozorom, jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego przede wszystkim mięsa schabowego. Aby łatwo się zwijało, rozbij je dobrze tłuczkiem. Jeśli chcesz podkreślić smak mięsa, natrzyj je czosnkiem, ostrą lub słodką papryką albo gotową mieszanką przypraw do mięs. W schabie umieść pokrojone w cienkie paski warzywa: paprykę oraz ogórka. Do dania możesz dodać także pomidory, seler naciowy czy cukinię. Na koniec roladki zawiń i dodatkowo owiń plastrem wędzonego boczku. Zabezpiecz je folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Ewentualnie, wędzony boczek zastąp inną wędliną o wyrazistym smaku. Przed podaniem roladki pokrój w grube plastry. Świetnie będą smakowały ze świeżym pieczywem, grzankami czosnkowymi oraz sałatą z dodatkiem świeżych seznowych warzyw. Życzymy smacznego.