
Składniki
300 gramów
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
12 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę 3x3 cm. W miseczce wymieszaj sos Chilli Hellmann's, przyprawę Knorr, olej oraz pokrojoną kolendrę. W przygotowanej marynacie zanurz pokrojone mięso.

Krok 2
Zamarynowane kawałki mięsa owiń w plastry boczku, a następnie nabijaj na przemian ze śliwkami na drewniane patyki.

Krok 3
Szaszłyki piecz na rozgrzanym grillu ok. 15 minut przewracając co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą, pieczonymi ziemniakami i sosem czosnkowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z karkówki i boczku
Karkówka to mięso, które dobrze nadaje się do dań przygotowywanych na grillu, wykorzystaj ją więc, żeby przyrządzić soczyste szaszłyki z dodatkiem boczku. Mięso nabierze aromatu i smaku po zamarynowaniu. Do marynaty wybierz ostre, wyraziste składniki, które będą wyraźnie wyczuwalne – dobrze sprawdzi się sos chili wraz z przyprawą oraz olejem, któremu przyjemnego zapachu nada dodatek kolendry. Roślina ta charakteryzuje się intensywnym smakiem, który będzie wyczuwalny nawet w połączeniu z ostrym sosem chili. Przygotowane kawałki karkówki owiń w plasterki boczku, które nadadzą potrawie chrupkości, i nabijaj na przemian z suszonymi owocami. Użyj wędzonych śliwek, które doskonale urozmaicą smak mięsa z grilla oraz skomponują się z opiekanym boczkiem, a ich słodycz złagodzi nieco smak pikantnej marynaty. Po kilkunastu minutach pieczenia szaszłyki będą gotowe. Podawaj je ze świeżą sałatą lub pieczonymi ziemniakami, do których będzie pasować sos o smaku czosnkowym. Sprawdź nasz przepis na szaszłyki z karkówki i boczku!