
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem oraz przyprawą 5 smaków. Aby wzbogacić orientalny smak mięsa, dodaj do marynaty 2 łyżki jasnego sosu sojowego.

Krok 3
Natrzyj dokładnie mięso i odstaw na co najmniej 20 minut.

Krok 4
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak w pięciu smakach
Ciemny od przypraw, pobudzający kubki smakowe, kusząco przypieczony kurczak na delikatnym ryżu to danie idealne. Prosty i pełne orientalnych aromatów pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie znajomych. Poznaj nasz przepis na grillowanego kurczaka w pięciu smakach, który zachwyci najbardziej wybredne podniebienia. Sekret wyśmienitego kurczaka tkwi w jego aromatycznej marynacie. Żeby ją przygotować potrzebujesz przyprawy Knorr, przyprawy 5 smaków oraz oleju. Dodaj do niej jasnego sosu sojowego, a mięso będzie przyprawione optymalnie. Pamiętaj, aby mięso marynowało się co najmniej 20 minut. Następnie smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z sypkim ryżem. Żeby ozdobić to danie i dodać mu świeżości, posyp je posiekaną kolendrą lub pietruszką. Pycha!