Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem
łatwe
476 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo (3 minuty), wystudź i obierz. Następnie przekrój każde z nich wzdłuż na pół.

Krok 2
Ogórka pokrój w grube 2 centymetrowe plastry. Na każdym krążku ułóż małą różyczkę z łososia, następnie połówkę jajka.

Krok 3
Na wierzch każdego koreczka nałóż porcję majonezu. Całość przebij wykałaczką i dodatkowo udekoruj rzeżuchą. Podawaj jako przekąskę.


Dobra rada:
Zamiast łososia możesz użyć cienko pokrojonej szynki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem
Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem to pyszna inspiracja na kolorowe przekąski. Nie tylko świetnie smakują, ale też efektownie prezentują się na świątecznym stole. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie kwadrans. Świeży ogórek swoim łagodnym smakiem doskonale współgra z wędzonym łososiem. Całości dopełniają przepiórcze jajka, które są niezwykle delikatnie i mają też walor dekoracyjny – wyraźne żółtko wyróżnia się kolorystycznie na tle reszty składników. Koreczki możesz podawać na liściu sałaty, posypane kiełkami lub świeżym koperkiem. Doskonale pasują do nich też pomidorki koktajlowe. Jeśli chcesz, aby Twoja przekąska miała bardziej wyrazisty i nieco ostrzejszy smak, dodaj do majonezu suszone zioła lub odrobinę czarnego mielonego pieprzu. Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem to idealny sposób na przystawkę. Pobierz listę składników i przekonaj się, jak szybko je zrobić i jak wspaniale smakują. Sprawdzą się nie tylko podczas świąt wielkanocnych.