Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i usuń ości. Następnie pokrój na paluszki o długości 4 centymetrów i posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 1

Krok 2

Płatki kukurydziane zmieszaj z zawartością Fixu Nuggetsy Knorr.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 2

Krok 3

Roztrzep jajko w naczyniu. Maczaj w nim kawałki ryby, następnie panieruj w mieszance Fixu Knorr z płatkami.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 3

Krok 4

Rybę smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu ułóż kawałki ryby na papierowych ręcznikach, żeby usunąć nadmiar tłuszczu.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 4

Krok 5

Marchewkę i czerwoną paprykę pokrój w słupki. Przygotuj sos, znajdujący się w opakowaniu Fixu Knorr, mieszając go z ketchupem i majonezem.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 5

Krok 6

Warzywa podawaj z rybą i sosem.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z płatkami kukurydzianymiNuggetsy z płatkami kukurydzianymi

Małe kawałeczki soczystego dorsza, mintaja lub innej białej ryby, usmażone w chrupiącej panierce – to popularne i bardzo lubiane przez dzieci paluszki rybne lub nuggetsy znane ci pewnie z restauracji typu fast food. Na południu Europy w barach i restauracjach hiszpańskich małe panierowane rybki serwowane są jako przekąski lub przystawki przed daniem głównym. Ich sekret tkwi w panierce, w której zamiast bułki tartej użyto płatków kukurydzianych. Są genialnie chrupiące – dosłownie strzelają pod zębami. Do nuggetsów w tej wersji doskonale pasuje warzywne crudites czyli słupki świeżych jarzyn, np. marchewki lub ogórka – alternatywa dla frytek świetna przekąska do zajadania np. przed telewizorem. Całość koniecznie musisz mieć w czym zanurzyć – najlepiej w aksamitnym sosie tysiąca wysp na bazie majonezu, ketchupu i przypraw.