Paluszki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
1545 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 mililitr

50 mililitrów

100 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości 1 centymetra i oprósz dokładnie Fixem Knorr.

Paluszki z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Piersi obsmaż na złoty kolor, ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Paluszki z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dip, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z majonezem i jogurtem. Dla wzmocnienia smaku dodaj do dipu parę kropel tabasco i podawaj danie.

Paluszki z kurczaka  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka Paluszki z kurczaka

Paluszki z kurczaka sprawdzą się na niemal każdą okazję – możesz podać je zarówno podczas domowego przyjęcia, jak i na codzienny szybki obiad. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jego przyrządzenie nie zajmie Ci wiele czasu – wystarczy, że zastosujesz się do kilku prostych kroków. Na początek mięso pokrój w niewielkie paski i oprósz je dokładnie w przyprawie. Piersi z kurczaka smaż z obu stron na złocisty kolor. Ważne, żeby później odsączyć je z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Na koniec wystarczy przygotować dip. Wymieszaj zawartość sosu z majonezem i jogurtem naturalnym (sprawdzi się też jogurt typu greckiego). Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj kilka kropel tabasco, a na koniec oprósz pieprzem i wymieszaj. Gotową potrawę serwuj ze świeżą sałatą i posiekanym szczypiorkiem. Jako dodatki sprawdzą się też pieczone w ziołach ziemniaki, ryż lub surówka, np. z marchewki i pomarańczy czy czerwonej kapusty. Przyrządź pyszne paluszki z kurczaka i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste i szybkie potrawy.