Fingersy z kurczaka - piersi: przepis z płatkami | Przepisy.pl pixel

Fingersy z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
1021 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

444 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

751 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

4 łyżki

5 łyżek

20 gramów

10 gramów

10 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie paski szerokości 1 centymetra.

Fingersy z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Zawartość Fixów Knorr połącz z ziarnami i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

Fingersy z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Pokrojonego kurczaka obtocz w rozkłóconym jajku z mlekiem i panieruj w przygotowanej mieszance.

Fingersy z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Mięso usmaż na złoty kolor obracając je co jakiś czas.

Fingersy z kurczaka - Krok 4

Krok 5

Fingersy podawaj z dipem dołączonym do opakowania pomieszanym z majonezem i ketchupem.

Fingersy z kurczaka - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Anna Wiluk

    Anna Wiluk , 08.09.2018

    Przepyszne i łatwe w wykonaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 09.03.2017

    Dobre:))) wszystkim smakowały!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 25.02.2017

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 04.07.2016

    Jesteśmy otwarci na nowinki i eksperymenty kulinarne, dlatego eksperymentujemy również z nazwą potraw ;) Smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.07.2016

    Pychota! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 03.07.2016

    Udka z kurczaka miodowo- musztardowe z www.kwestiasmaku.com

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Marteczka

    Marta Marteczka , 03.07.2016

    Cóż za wyszukana nazwa... a czy to właśnie nie są zwykle paluszki z kurczaka? Nie dało się ich po polsku nazwać?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.07.2016

    Paluszki są zawsze mile widziane - proponujemy dodatkowe przekąski :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Ozog

    Daria Ozog , 03.07.2016

    A paluszków zabrakło? Juz za niedługo przekąsek tez zabraknie i będziemy przygotowywać "snacki"

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fingersy z kurczakaFingersy z kurczaka

Kurczak to niezawodny sposób na przygotowanie pysznego dania obiadowego lub małej przekąski, którą podasz podczas spotkania ze znajomymi. Wybornie smakuje z różnymi dodatkami, np. ziemniaczanym purée lub gęstym dipem. Tym razem wykorzystaj pierś z kurczaka do przyrządzenia chrupiących fingersów. Aby mięso zyskało niepowtarzalny smak, obtocz je w wykonanej uprzednio panierce – wystarczy, że zawartość opakowania Fixu do nuggetsów wymieszasz z ziarnami dyni i słonecznika oraz płatkami kukurydzianymi. Panierowane kawałki kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor (mięso w trakcie smażenia co jakiś czas obracaj). Otrzymane w ten sposób fingersy wspaniale będą współgrały z dipem majonezowym. Znakomitymi dodatkami do nich będą także frytki lub pieczone ziemniaki oraz miks sałat polany sosem winegret – zwłaszcza, jeśli przygotowane mięso zamierzasz podać jako danie główne. Teraz Twoja kolej – koniecznie zrób pyszne fingersy z kurczaka według naszego przepisu. Życzymy udanego gotowania.