Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 4

Krok 5

Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Duet mięsa i ryby
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.