
Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
8 plastrów
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, 8 sztuk.

Krok 2
Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny i oliwą.

Krok 3
Posyp pieprzem, listkami oregano i przyprawą Knorr.

Krok 4
Rybę zwijaj w plastry szynki.

Krok 5
Przygotowaną porcje smaż po kilka minut z każdej strony, aby ryba pozostała soczysta. Podawaj na przykład z gotowaną fasolką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duet mięsa i ryby
Kuchenne eksperymenty nie zawsze kończą się sukcesem, ale możesz być pewna, że ten pomysł zasługuje na aplauz. Duet mięsa i ryby – czy tworzą zgrany zespół? Oczywiście! Soczyste, mięsne roladki to absolutny hit nowoczesnej kuchni. Smakowity duet uświetni twój obiad lub kolację. Dodasz do niego gotowaną fasolkę, albo grillowane szparagi, a powstanie pełne smaku, kuchenne trio. Zaopatrz się w kawałki ulubionej ryby i plastry szynki dojrzewającej szwardzwaldzkiej. Po przygotowaniu duet trafi na ruszt, dlatego ważne jest, aby ryba, którą wybierzesz, posiadała zwarte mięso. Możesz wybierać spośród takich propozycji jak dorsz, łosoś czy sandacz. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz świeżymi listkami oregano i dodaj świeżo zmielony pieprz. Tak przyrządzone kawałki ryby zawiń w plastry szynki szwardzwaldzkiej i smaż po kilka minut z każdej strony. Dzięki temu twoje danie będzie równomiernie upieczone i bardziej soczyste.