
Składniki
2 sztuki
1.5 łyżeczki
4 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga dokładnie umyj i oczyść. Pozbądź się łusek i ponownie umyj rybę w środku i na zewnątrz.

Krok 2
Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 3
W środku umieść kilka gałązek koperku oraz masło.

Krok 4
Rybę grilluj po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z sosem jogurtowym. Pstrąga możesz smażyć w specjalnym urządzeniu do grillowania ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany pstrąg
Grillowany pstrąg to propozycja na prostą i zarazem wyśmienitą potrawę, która zachwyci każdego swoim delikatnym smakiem. Wykonasz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Grillowana ryba doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby. Pamiętaj, żeby ją dobrze umyć oraz dokładnie oczyścić. W ten sposób unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek podczas jedzenia. Klucz do udanego pstrąga tkwi w aromatycznej marynacie z nutą pachnącego koperku oraz świeżej skórki cytryny. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się tutaj prosta sałatka z chrupiącej sałaty, a jeśli wolisz bardziej sycącą wersję to podaj do niej ziemniaki lub ryż. Doskonałym zwieńczeniem tej pysznej potrawy będzie aksamitny sos jogurtowy oraz orzeźwiający świeży koperek. Pycha!