Grillowany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
493 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga dokładnie umyj i oczyść. Pozbądź się łusek i ponownie umyj rybę w środku i na zewnątrz.

Grillowany pstrąg  - Krok 1

Krok 2

Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowany pstrąg  - Krok 2

Krok 3

W środku umieść kilka gałązek koperku oraz masło.

Grillowany pstrąg  - Krok 3

Krok 4

Rybę grilluj po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z sosem jogurtowym. Pstrąga możesz smażyć w specjalnym urządzeniu do grillowania ryb.

Grillowany pstrąg  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany pstrąg Grillowany pstrąg

Grillowany pstrąg to propozycja na prostą i zarazem wyśmienitą potrawę, która zachwyci każdego swoim delikatnym smakiem. Wykonasz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Grillowana ryba doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby. Pamiętaj, żeby ją dobrze umyć oraz dokładnie oczyścić. W ten sposób unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek podczas jedzenia. Klucz do udanego pstrąga tkwi w aromatycznej marynacie z nutą pachnącego koperku oraz świeżej skórki cytryny. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się tutaj prosta sałatka z chrupiącej sałaty, a jeśli wolisz bardziej sycącą wersję to podaj do niej ziemniaki lub ryż. Doskonałym zwieńczeniem tej pysznej potrawy będzie aksamitny sos jogurtowy oraz orzeźwiający świeży koperek. Pycha!