Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 szczypta
null
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Z mąki pszennej, ziemniaczanej, białka, soli i szklanki wody przygotuj ciasto.
Krok 3
W woku podgrzej olej. Rybę maczaj w przygotowanym cieście i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Do wina dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy, imbir, chili oraz cukier. Wymieszaj i gotuj sos przez 5 minut na wolnym ogniu. Polej nim rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej