
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
800 gramów
80 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na plastry o grubości 1 cm i cienko rozbij. Słoninę pokrój w kostkę.
Krok 2
Obierz cebulę i posiekaj dość drobno.
Krok 3
Na plastry mięsa rozłóż cienko słoninę, posiekaną cebulę i rozkruszony chleb. Zwiń ruloniki i zepnij każdy wykałaczką. Posól i popieprz.
Krok 4
Rozgrzej tłuszcz i dosmaż na nim zrazy. Zalej rosołem Knorr i duś na małym ogniu do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej