Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
łatwe
311 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
200 gramów
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Delikatem Knorr i posiekaną natką pietruszki.

Krok 2
Uformuj małe kulki, wciskając w każdą kostkę żółtego sera.

Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kulki razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 4
Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z 200 ml wody i zalej mięso. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty. Jeśli lubisz bardziej zdecydowane smaki, dopraw pulpety odrobiną ostrej papryki w proszku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej