
Składniki
2 szklanki
10 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
2 szklanki
null
2 łyżeczki
1 kilogram
3 dekagramy
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
null
4 łyżki
2 opakowania
null
2 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z białek ubij pianę, dodaj cukry i żółtka. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem, kisiel i mak, wymieszaj.
Krok 2
Ciasto wlej na dużą blachę 38x26cm i piecz przez 4 minuty w temperaturze 175 stopni. Przekrój na 3 placki.
Krok 3
Miąższ dyni pokrój w kostkę i smaż do miękkości, ale nie na papkę, pod koniec dodaj galaretkę brzoskwiniową.
Krok 4
Galaretki wiśniowe rozpuść we wrzącej wodzie. Jogurt ubij mikserem ze śnieżkami, mieszając dodaj tężejące galaretki .
Krok 5
Na placek wyłóż masę dyniową, na nią krem i przykryj drugim plackiem.
Krok 6
Wyłóż masę, krem oraz trzeci placek. Posmaruj kremem i udekoruj polewą oraz wiórkami kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej