Bomby ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bomby ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

150 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostudzone ziemniaki utłucz, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Ugotowane jajka rozgnieć widelcem, dodaj starty żółty ser, posiekany szczypiorek, chrzan, śmietanę, sól i pieprz.

Krok 3

Ułóż na dłoni sporą część ziemniaków, na to połóż farsz z jajek i dokładnie zlep na podłużny kształt.

Krok 4

Obtocz w tartej bułce i smaż na oliwie do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej