Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym
łatwe
101 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
50 gramów
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.
Krok 2
Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.
Krok 3
Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.
Krok 4
Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym. Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i przełóż do foremek z ciastem.
Krok 5
Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.
Krok 6
Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej