
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
300 gramów
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
20 mililitrów
30 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę umyj, pokrój na 8 jednakowej grubości plastrów. Następnie rozbij cienko i każdy płat posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty) i obierz. Mięso mielone wymieszaj z surowym jajkiem kurzym, dodaj sól i pieprz do smaku i posiekaną natkę. Grzyby suszone namocz w szklance gorącej wody.

Krok 3
Na każdy z plastrów mięsa nałóż masę z mięsa indyczego, rozsmaruj, a na środku połóż 1 przepiórcze jajo i zwijaj zrazy. Zepnij wykałaczką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Odstaw.

Krok 4
Namoczone grzyby pokrój w cienkie paski, wodę z moczenia pozostaw. Zawartość opakowania Kremowa zupa borowikowa Knorr wymieszaj w 0,8 litra zimnej wody, dodaj pokrojone grzyby oraz wodę z ich moczenia i zagotuj.

Krok 5
Do garnka z gotującą się zupą włóż obsmażone zrazy i zmniejsz ogień. Duś na małym ogniu około 45 minut. Podawaj z powstałym podczas duszenia sosem grzybowym.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej