Mule w cieście na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w cieście na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

40 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mule opłukaj w zimnej wodzie, gotuj na parze około 3 minut, potrząsając garnkiem, aby się otworzyły.

Krok 2

Małże osusz i usuń muszle.

Krok 3

Mąkę ryżową, mąkę pszenną i sól wymieszaj z wiórkami, białkiem, winem ryżowym i 1 łyżką wody. Dokładnie ubij.

Krok 4

Chili wypestkuj i posiekaj. Wymieszaj z kolendrą i dodaj do masy.

Krok 5

Mule nadziewaj po kolei na widelec, zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej na około 2 minuty.

Krok 6

Osącz z nadmiaru tłuszczu, skrop sokiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w cieście na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej