Kwaśnica z Podbeskidzia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica z Podbeskidzia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 kilogram

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i gotuj przez godzinę z głową i ziołami.

Krok 2

Następnie wyjmij głowę, obierz z niej mięso.

Krok 3

Rozgotowane kawałki wrzuć do kiszonej, ugotowanej kapusty.

Krok 4

Czosnek posiekaj i dorzuć do kapusty, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej