
Składniki
1 sztuka
250 gramów
8 sztuk
30 mililitrów
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki tortilli pokrój na trójkąty o bokach około 5 centymetrów. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez kilka minut, do momentu zrumienienia.

Krok 2
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną cebulę, a następnie dodaj mielone mięso i wymieszaj. Smaż kilka minut, a następnie zalej przygotowanym Fixem Knorr. Całość duś około 10 minut.

Krok 3
W naczyniu żaroodporny lub na blasze wysyp upieczone nachos, na wierzch wyłóż mięso. Całość posyp obficie startym serem i ponownie wstaw do piekarnika – zapiecz kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj z dipami różnego rodzaju według własnego uznania.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nachos z serem
Masz ochotę na kulinarną podróż do Meksyku? Do mięsa mielonego dodaj sos Fix Pikantne Bolognese z Chili Knorr, uduś i podaj z trójkątnymi chrupkami, które w Meksyku nazywają się nachos. Robi się je zwykle z mąki kukurydzianej, w tym przepisie proponujemy ci alternatywną wersję – możesz je zrobić samodzielnie, krojąc i piekąc placki gotowej tortilli pszennej. To zdecydowanie najszybszy i najbardziej ekonomiczny sposób, żeby wyczarować w domu przekąskę, jak z meksykańskiej restauracji. Mięso w aromatycznym sosie, polane serem i zapieczone to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Możesz nieco poeksperymentować i dodać do sosu także inne typowe dla tamtejszej kuchni składniki – jak np. kukurydzę, paprykę, świeże chili lub czerwoną fasolę z puszki. Będzie jeszcze bardziej treściwie. Gorące nachos z serem prosto z piekarnika to świetny pomysł na kolację lub przekąskę na domowej imprezie.