
Składniki
1 kilogram
null
null
null
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
null szczypt
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Krok 2
Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Krok 3
Uformuj je w talarki.
Krok 4
Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.
Krok 5
Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.
Krok 6
Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.
Krok 7
Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej