Talarki z ziemniaków z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Talarki z ziemniaków z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

null szczypt

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 2

Przeciśnięte przez prasę purée wymieszaj z żółtkiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Krok 3

Uformuj je w talarki.

Krok 4

Smaż na gorącym oleju obustronnie. Usmażone odstaw.

Krok 5

Pokrojone w kostkę jabłka skrop cytryną.

Krok 6

Zmiksuj majonez z rzeżuchą i przypraw pieprzem i solą.

Krok 7

Na talarki kładź majonez z rzeżuchą przykrywając plastrami ryby dokładając jabłkami i listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Talarki z ziemniaków z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej