
Składniki
500 gramów
4 łyżki
150 gramów
null
null
1 sztuka
8 plastrów
500 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).
Krok 4
Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej