Placuszki z kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kiszonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

150 gramów

null

null

1 sztuka

8 plastrów

500 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz, następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Kapustę odciśnij , dodaj do ziemniaków wraz z mąką i jajkiem. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z przygotowanej masy usmaż placuszki na oleju (po 4 minuty z każdej strony, na średnim ogniu).

Krok 4

Do śmietany dodaj sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Placki i łososia przełóż na talerze, podawaj z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej