
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę i pora pokrojonego wczesnej w kostkę i podsmaż. Jak się wszystko zeszkli na złotawy kolor, wrzuć wszystko do garnka.
Krok 2
Pozostałe warzywa pokrój w kosteczkę, dodaj kostkę rosołową Knorr oraz starty czosnek.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. dodając cebule i pora pod koniec gotowania. Wywar z warzywami zmiksuj blenderem.
Krok 4
Następnie dodaj musztardę, dobrze roztrzep i zagotuj. Na koniec zapraw zupę śmietaną. Ugotuj jajka na twardo i wrzuć po jednym na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej