Gulasz galicyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz galicyjski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

73

heart
389 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

913 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

3 sztuki

50 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym pieprzem.

Krok 2

Mięso oprósz mąką , podsmaż w garnku z grubym dnem na złoty kolor razem z cebulą i czosnkiem. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę. Całość zalej bulionem i szklanką dodatkowej wody dodaj liście laurowe ,duś pod przykryciem około 1h aż mięso zmięknie a sos zrobi się gęsty.

Krok 3

Gotowy gulasz zapraw śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz użyć mięsa wołowego lub wieprzowego. Pod koniec gotowania dodaj kilka wędzonych śliwek, co sprawi, że gulasz zyska nowe nuty smakowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Obfity gulasz wołowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz galicyjskiGulasz galicyjski

Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym pieprzem.