
Składniki
600 gramów
1 sztuka
20 gramów
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 pęczka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2
Następnie wlej 500 ml wody oraz wywar z grzybów wraz z pokrojonymi grzybami i zagotuj. Aby potrawa nabrała wyrazistego smaku, dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 3
Gulasz duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj groszek, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej