Gulasz wieprzowy z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

30

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Natrzyj przyprawą Knorr, następnie oprósz mąką.

Krok 2

Pieczarki pokrój w cząstki (ósemki), cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, oprósz majerankiem i przełóż do miseczki.

Krok 3

Na tym samym, rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, dodaj pieczarki z cebulą, liść i ziele. Zalej dwoma szklankami wody i zagotuj. Duś ok. 45-60 minut.

Krok 4

Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody. Pod koniec duszenia gulaszu wlej sos i wymieszaj dokładnie. Duś jeszcze kilka minut, na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej