
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
0.5 litra
10 dekagramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane mięso pokrój w kawałki, posyp mąką. Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę, pieczarki w cząstki.

Krok 2
Rozgrzej tłuszcz w rondlu i obsmaż kawałki mięsa, następnie dodaj cebulę, czosnek i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.

Krok 3
Obsmażone mięso zalej rosołem i duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do gulaszu.

Krok 5
Gdy mięso będzie miękkie dodaj koncentrat, ogórki pokrojone w kostkę i ziarno jałowca. Duś, aż smaki się połączą i sos zgęstnieje. Doskonale smakuje z kaszą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz myśliwski
Gulasz myśliwski to smaczna propozycja na aromatyczne danie obiadowe, które nie traci nic ze swoich walorów, jeśli jest podgrzewane na drugi dzień. Zainspiruj się i przyrządź go na bazie wieprzowiny bez kości. Sięgnij np. po kawałek łopatki. Aby mięso pozostało kruche i soczyste, przed gotowaniem oprósz je mąką i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Jego smak doskonale podkreśli drobno posiekana cebula oraz czosnek. Do podsmażanej wołowiny od razu możesz dodać także pieczarki. Wypróbuj również wariantu z suszonymi grzybami – które wcześniej należy jednak zamoczyć: aż do uzyskania przez nie miękkości. Całość zalej bulionem drobiowym, wołowym lub z włoszczyzny. Gulasz myśliwski dopraw gotową mieszanką przypraw o intensywnym zapachu i smaku papryki oraz pieczarek. Kiedy mięso stanie się miękkie, zapraw je przecierem pomidorowym – zyska dzięki temu intensywny kolor. Gulasz myśliwski podawaj na ciepło z różnymi gatunkami kasz, np. gryczaną. Świetnym dodatkiem do dania będą ogórki kiszone lub surówka z kiszonej kapusty. Sprawdzi się jednak również kromka świeżego pieczywa. Zainspiruj się tym przepisem.