
Składniki
500 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej