Gulasz z kurczaka z ziemniakami – szybki: przepis | Przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
1523 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

477 osób wydrukowało

Pobierz pdf

646 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso oraz ziemniaki.

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie aż będą pół miękkie.

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej patelni usmaż kurczaka, jak będzie rumiany dodaj papryki i cebulę.

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - Krok 3

Krok 4

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - Krok 4

Krok 5

Dodaj ziemniaki i duś ok. 15 minut aż ziemniaki i mięso będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojonego w kostkę ogórka.

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Taki gulasz z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.

34

Opinie o przepisie

  • Biały Oleander

    Biały Oleander , 03.10.2020

    pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 17.03.2018

    dodałam pieczarki i pyszka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina  Erwinska

    Ewelina Erwinska , 21.01.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Juliusz Góral

    Juliusz Góral , 17.09.2014

    "Nazwa pochodzi od pasterzy, którzy wypasali od wiosny do jesieni bydło na nizinach. Bydło nazywano gulya, a pasterza, który je wypasał – gulyás [wym. gujasz]. Danie pasterskie, które sobie przyrządzali, nazwano więc gulaszem." Inaczej z wołowiny. Spaghetti nie robi się z ryżu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Wacławski

    Stanisław Wacławski , 17.09.2014

    Nie lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Bobrowski

    Pawel Bobrowski , 17.09.2014

    To lubie mm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Grządziel

    Krzysztof Grządziel , 16.09.2014

    No kurczaczku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Witek

    Andrzej Witek , 16.09.2014

    Lepszy byłby kurczak z gulaszem...no, w skrajnym przypadku wojny może być nawet bez gulaszu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pladzyk

    Małgorzata Pladzyk , 16.09.2014

    ja lubię jeść dobre potrawy ale nie gotować ich.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baltimor Balti

    Baltimor Balti , 16.09.2014

    Bardzo chetnie zjem!!;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Więckowska

    Maria Więckowska , 16.09.2014

    Nie dla wegan, : (

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldek Balicki

    Waldek Balicki , 16.09.2014

    ...Mój ulubiony.. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Filipowicz

    Witold Filipowicz , 16.09.2014

    W wojsku to my to nazywaliśmy "przegląd tygodnia" :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Szulc

    Bozena Szulc , 16.09.2014

    Moja córka zastanawiała się, co zrobić z udek kurczaka ( bez kości i bez skóry).Ma odpowiedź.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Juszczak

    Waldemar Juszczak , 16.09.2014

    Od kiedy Ty masz takie zdolnośći a :))))))))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alessio Batista

    Alessio Batista , 16.09.2014

    http://www.zostanmistrzemkuchni.pl/przepis,kruchy-placek-z-rabarbarem-i-malinami,id-701 bardzo proszę o głosy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Szopa

    Rafał Szopa , 16.09.2014

    KURCOK NA OSTRO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 16.09.2014

    Lubię taki gulasz tylko ziemniaczki osobno.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Bożyczko

    Maciej Bożyczko , 16.09.2014

    A ja wole piwo :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Bobella

    Katarzyna Bobella , 16.09.2014

    no i fajny byłby przepis gdyby nie gotowy Fix - mieszanka chemicznych składników :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Halczuk

    Anna Halczuk , 16.09.2014

    czy to jakaś strona fanów kurczaka?czemu wszystkie przepisy na nim bazują?!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Halinka Len

    Andrzej Halinka Len , 16.09.2014

    Też prawda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 16.09.2014

    Czasami nam się wydaje, że coś nie pasuje, ale póki się nie sprawdzi, nie dowiemy się tego ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Koczorowski

    Wacław Koczorowski , 16.09.2014

    Noooo wreszcie poprawnie po polsku...a nie "gulaszyk z kurczaczkiem".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 16.09.2014

    Ja robię taki gulasz bez ziemniaczków i podaję go z plackami ziemniaczanymi....pycha..polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Halinka Len

    Andrzej Halinka Len , 16.09.2014

    Ogórek coś mi nie pasuje ale spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kinder Telus

    Anna Kinder Telus , 16.09.2014

    Dziś go zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zając

    Barbara Zając , 16.09.2014

    oh juz jestem głodna,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 16.09.2014

    Spróbujcie koniecznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Gąsiewski

    Krzysztof Gąsiewski , 16.09.2014

    no i dietetyczne = raczej - sałata do tego też musi być bo to zawsze witamina

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z białym winem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem  Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem

Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem, nawet bez żadnych dodatków stanowi smaczne danie obiadowe. Dzięki warzywom i przyprawom jest wyrazisty i pikantny, a jego gęsty, aromatyczny sos świetnie komponuje się z kluskami, makaronem czy ryżem. Wszystkie składniki dusi się razem na patelni, dlatego nabierają one głębokiego smaku. Gulasz w takiej formie dobrze smakuje ze świeżymi i gotowanymi warzywami. Pasować będą do niego brokuły, kalafior, marchewka z groszkiem, ale też kiszone ogórki lub kapusta. Możesz również serwować go z surówkami, sprawdzi się np. świeża biała kapusta z dodatkiem marchewki i cebuli lub kukurydzy, z majonezowym sosem. Jeśli lubisz jeść gulasz z chlebem, podaj potrawę ze swoim ulubionym pieczywem. Możesz także dołączyć do proponowanego przepisu inne warzywa – pomidory, cukinię, zieloną fasolkę lub marchewkę. Całość dobrze smakuje posypana natką pietruszki albo szczypiorkiem. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić gulasz z kurczakiem oraz warzywami, zapoznaj się z przepisem!