
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, marchewkę i boczek pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój na połówki, a boczniaki w mniejsze kawałki.

Krok 2
W szerokim rondlu zacznij smażyć boczek. Gdy tłuszcz dobrze się wytopi, dodaj cebulę, czosnek i grzyby. Smaż, aż będą rumiane.

Krok 3
Teraz dodaj marchew, wlej 300 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje. Takie danie podane z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz grzybowy z boczkiem
Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów to koniecznie wypróbuj przepis na wyśmienity, aromatyczny gulasz grzybowy z dodatkiem chrupiącego, wędzonego boczku. Doskonale sprawdzi się jako propozycja obiadowa, ale z powodzeniem możesz go również zaserwować na kolację. Gulasz przygotujesz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Sekret jego niepowtarzalnego smaku tkwi w perfekcyjnie skomponowanych dodatkach i gęstym, aromatycznym sosie. Pamiętaj żeby podczas przygotowania tej potrawy najpierw zacząć od wysmażenia boczku, a gdy tłuszcz dobrze się wytopi to wówczas podsmaż na nim resztę składników. Gotową potrawę podawaj z ulubionymi dodatkami. Gulasz idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami posypanymi świeżym, pachnącym koperkiem. Smacznego!